Verslag van Benedicte en André 12 t/m 19 februari 2011

19-02-2011 16:38

 

De Sella skihuttentocht o.l.v. Gerrit is een fantastische ervaring!

Rond 10.00 uur a.m. aangekomen in St Christina staat Gerrit ons al op te wachten. In een ski ruimte van een hotel kleden we ons snel om, hijsen de rugzakken op de rug en vertrekken vervolgens naar de ski verhuur voor ski’s en schoenen.

Na wat telefonisch heen en weer verkeer ontmoeten we Andre en Thomas die met de auto zijn gekomen. Even handen schudden, de overbodige bagage in de kofferbak van de auto en dan met zijn allen met de lift naar boven. Daar aangekomen kan de huttentocht beginnen.

Het is prachtig weer, zelfs aan de warme kant. Gerrit vertelt dat de hut waar hij altijd start vol zit voor de eerste nacht en dat er dus uitgeweken moet worden naar een andere hut. Er zal de eerste dag flink geskied moeten worden om voor het donker aan te komen. Geen probleem! Iedereen heeft er zin in.

Echter, Jan en Benedicte, die de nacht in de bus hebben doorgebracht, vragen zich al snel af of ze wel in de juiste huttentocht zitten want Andre, Thomas en Gerrit zijn al beneden voordat zij goed en wel de eerste bocht genomen hebben. “Oei, dat wordt aanpoten om die kamikazes bij te houden” gaat er door hun hoofd heen.

Toch verloopt volgens Jan de rest van de dag ‘uitstekend’! Hij is niet uit balans te brengen en doet zijn eigen ding achter de meute aan. Ondertussen houdt hij Benedicte als een waakhond in de gaten.

Benedicte voelt zich hierdoor heerlijk op haar gemak en de kamikazes wachten keurig bij een kruising of onder aan de pistes. En wat scheelt het nou uiteindelijk in seconden?

Bij de eerste hut worden we gastvrij ontvangen door een grote Sint Bernard hond die heerlijk in het zonnetje op het terras ligt. We besluiten hetzelfde te doen en genieten, met een verfrissend drankje, na van de heerlijke dag in het zonnetje, van het uitzicht, de bergen en het gezelschap. De rest van de week kan niet meer stuk!

Elke dag blijkt weer een verassing te zijn:

Prachtig uitzicht, mooie afdalingen, bevroren watervallen, gezellige hutten, warme douches, stapelbedden, gesnurk, lekker eten, americano, cappuccino, heerlijke lunches, biertjes, wijn en andere lekkere drankjes, zon, sneeuw, zwarte pistes in de mist, liften die het niet meer doen i.v.m. slecht weer, verplicht middagje ‘mens erger je nieten’, bustochtjes, paardenrit, veel spelletjes kaarten, veel Jannen, tiefschnee met bijbehorende duikelaars en sneeuwhappen (alleen voor liefhebbers), heel veel skiën, verplicht sneeuwballen gooien, mannenpraat, veel liften, rugzakken die aan de lift blijven hangen, valpartijen, ego’s die een deuk krijgen, enz.

Alles komt voorbij. Ook de karakters worden duidelijk. Kan ook niet anders als je 24 uur per dag, 7 dagen lang, met elkaar doorbrengt. Bijzonder om mee te maken!

Kortom: Het blijft een onvergetelijke ervaring die Sella skihuttentocht heet en die we u ten zeerste kunnen aanraden.

Voor onze foto’s zie week 12 - 19 februari 2011.

Veel skiplezier!

 

Ps zorg voor een goede conditie!!!