Verslag van Boele 19 t/m 26 februari 2011

26-02-2011 16:37

 

Ik zat al jaren te spelen met de gedachte om eens iets anders te doen met skivakantie. Met wat gegoochel op google ben ik bij Gerrit (www.huttentocht.com) uitgekomen. Ik heb contact met hem gezocht en even de mogelijkheden besproken. Toen wat vrienden gemaild om te kijken of er interesse was. Binnen no time was de inbox vol met "ja ik ga mee" antwoorden. Oeps... Gerrit had bedacht dat 12 personen wel een beetje de max zou zijn, ik had 17 personen die graag mee wilden. Gerrit gebeld en die stond even te kijken, maar oplosgericht dat hij is had ik in 2 dagen antwoord dat het wel mogelijk moest zijn.

 

Toen gingen we OP VAKANTIE!

 

Wat een feest is deze vakantie. Waarom? Je begint op de piste vanuit de hut en die ligt vaak 1 of 2 liften van de dorpen. Dit betekent dat je om 8.55 klick klick in je ski’s stapt en om 9.00 uur de eerste lift hebt in je eentje (waar niemand nog is omdat men nog beneden in het dorp staat en ze toch nog een stuk moeten skiën en/of liften). Je kan dus tot 10 uur zo goed als alleen, doen wat je wilt (lees lekker racen) op de pistes want je bent helemaal ALLEEN!

 

Nadat je lekker het eerste uur hebt geluidsbarrière te doorbreken, is het op tijd om op stap te gaan richting de volgende hut. Nu komt het. Gerrit weet precies waar de mooie afdalingen zijn en zegt dan ook: jongens hier blijven we even 2 uurtjes "vrij skiën" en ik zie jullie boven aan deze lift over 2 uur. En ook hier sta je weer heerlijk alleen op de piste je komt namelijk weinig in de drukke gebieden doordat je op doorreis bent.

 

Dit geeft een beetje aan wat ik zo leuk vond aan deze vakantie, afgezien van de goede hutten en lekker eten is het skiën fenomenaal.