Verslag van Cilly, 1 t/m 8 maart 2014

08-03-2014 16:31

 

Voor ons, Henk, Gerda, Bert en Cilly ging een wens in vervulling. We hadden geboekt bij Gerrit.

Op het internet kwamen we na intensief zoeken steeds uit bij Sella ski huttentochten ( www. huttentocht.com) en wij wilden het liefst met deze organisatie mee. We hadden er echt veel zin in en vonden het heel spannend.

Het contact met Gerrit en Mark verloopt super! Alle info wordt toegezonden en je weet precies wat je mee moet nemen. Als je er dan uiteindelijk klaar voor bent en je staat onderaan de Col Raiser bepakt en bezakt komt Mark je binnen tien minuten ophalen. Dan begint het grote avontuur de eerst tocht met je rugzak naar de eerste hut.  ‘s  Avonds leerden we alle andere deelnemers kennen en één ding was wel duidelijk:  Allemaal gek van skiën, gezelligheid en avontuur! 

Na heerlijk eten veel gezelligheid  de stapelbedden maar eens opzoeken. Het slapen op meer persoonskamers is net als vroeger schoolreisje, we vielen iets eerder in slaap gelukkig,  de volgende morgen stonden we  vroeg weer op en na het ontbijt gingen we  op pad. We waren zo nieuwsgierig naar de Dolomieten. Gerrit en Mark hebben met ons wel een hele mooie afdalingen geskied. Bijv. de marmolada en de olympische afdalingen en de dal afdalingen naar verschillende dorpen. Het was die dag op de Marmolada heel mistig , dat  was jammer. Het idee om vanaf 3300 meter hoog af te dalen was al geweldig. Gerrit heeft alle bezienswaardigheden die we hadden kunnen zien benoemd, maar dat is voor ons moeilijk om te onthouden. Wel een goede reden om nog een keer mee te gaan. In  alle verschillende gebieden  skiën is heel bijzonder en wat ik zeker weet is dat ik zonder de twee gidsen niet ver gekomen was. De Dolomieten blijven je verrassen wat is het daar mooi!

In de hutten was ook alles goed verzorgd en heel gezellig! Mooi om te zien hoe welkom Gerrit en Mark zijn met hun groep, je voelt je gelijk thuis. De uitzichten waren prachtig vooral bij de populaire Hut Lagazoui op 2752 meter hoog. De volgende morgen begonnen we aan de 12 km lange afdaling, langs de bevroren watervallen, heel mooi om te zien.

De laatste dag alweer. Een hele week opgetrokken met mensen die je helemaal niet kende, onze oudste deelnemer was 76, en de jongste was Mark onze gids.  Bijzonder dat mensen ongeacht hun leeftijd hun droom waar kunnen maken en dat dankzij Gerrit en Mark, een hele mooie route veel gezelligheid en mooie bezienswaardigheden. Bedankt!