Verslag van Esmee, 18 t/m 25 januari 2014

25-01-2014 16:28

 

Huttentocht 2014,

Mijn moeder, opa & zusje hebben vorig jaar al deelgenomen aan een huttentocht met Gerrit en Mark. Hierover waren ze zo ontzettend enthousiast dat het mij ook erg leuk leek om met ze mee te gaan.

Op de dag van aankomst kennisgemaakt met de groep, nog rondom de hut geskied en s ’avonds heerlijk gegeten. Vol verwachting over wat de komende week ons zal brengen!

De verwachtingen die ik had zijn ruimschoots uitgekomen. Op deze manier ski je veel verder gebied door, we gaan zelf al jaren naar de Dolomieten maar nu heb ik het weer heel anders ervaren. Omdat je van hut naar hut gaat ben je elke dag ergens anders en is geen kilometer hetzelfde! De groep die bestond uit 15 personen is opgesplitst in twee groepen, met ieder een gids. Tussen de middag troffen we elkaar weer voor de lunch, dit was goed geregeld er stond steeds een gereserveerde tafel voor ons klaar, wat een luxe! En over het eten in Italië kun je kort zijn…zalig!

De hutten voor de overnachting waren ook steeds weer een verrassing. Soms een kamer met meer privacy omdat je maar met twee personen ingedeeld was en soms met z’n tienen maar alle keren heb ik prima geslapen. Je bed staat opgemaakt klaar, handdoeken aanwezig en rond 1930 uur aan tafel. Het verschilt per hut maar soms is er een sauna, de andere keer mochten we onze eigen iPod aansluiten en de volumeknop omhoog draaien. We hebben veel spelletjes gedaan met elkaar en ook de avonden vond ik erg gezellig. Ik had de mazzel s ‘avonds een keer mee te mogen voor een ritje op de pistebully, wat een belevenis.

Ik heb het heel leuk gevonden en veel lol gehad, volgend jaar zeker weer! En hoe leuk is dit om met je opa samen te kunnen doen.

 

Groetjes,

Esme