Verslag van Ineke 14 t/m 21 februari 2015

19-04-2015 20:54

“Wil je weer gaan skiën dit jaar?”, werd mij gevraagd. Wat een vraag.... NATUURLIJK, maar het  zou leuk zijn om eens iets anders dan anders te doen!

We besloten om dit jaar aan te sluiten bij de groep die in februari een huttentocht van een week ging maken in de Dolomieten. Ik was al een keer eerder mee geweest en was toen al super enthousiast. Dit jaar heb ik mijn man ook kunnen overtuigen en gaat hij ook  gezellig mee.

Een week lang hele dagen op de ski’s, op weg naar de volgende hut van de tocht; ik had er zin in!

 

Dus.... zaterdag in de middag sloten we ons aan bij de rest van de deelnemers in de Fermeda hut langs de piste in St. Christina. Het bleek meteen al een gezellige groep te zijn de eerste avond. We maakten kennis met de gidsen Gerrit en Ruud. Zoals Gerrit zei: “we zijn geen skileraren, geen berggidsen, maar kennen wel goed de weg.” Dat klopt en het bleken ook nog eens geweldige kerels te zijn. Een goed begin en dat is in de rest van de week ook telkens weer bewezen.

 

Overdag werd de groep in tweeën gedeeld. Er was deze week een groep van waterpoloërs/vrienden mee en die gingen overdag met Gerrit op pad, de rest van de groep ging met Ruud mee.

’s Morgens op tijd op, ontbijten en op de ski’s. Heerlijk om als eerste op de vers geprepareerde piste naar beneden te suizen, in de loop van de ochtend een kop koffie  (..) ergens te drinken, lekker te lunchen en aan het eind van de middag in de hut van die nacht aan de borrel te gaan, tot er weer aangeschoven kan worden voor het diner. Wat wil een mens nog meer.....

Elke hut is weer anders en bij 2 hutten was er een sauna voor de liefhebbers en bij 1 hut zelfs een hottub!  Heerlijk boven op de berg in de kou in het hete water een prosecco ingeschonken krijgen door de huttenwaard.... dat verzin je toch niet? 

 

Wij hebben erg genoten van deze week en gaan  vast en zeker nog eens mee.

Een aanbeveling!!

 

Groet, Ineke