Verslag van Michel 30 januari t/m 5 februari 2011

05-02-2011 16:40

 

Hierbij even een kleine samenvatting van de huttentocht die wij begin februari samen met jullie beleefd hebben.

Wij zijn een groep van 8 personen die elk jaar een weekje gaan skiën in voornamelijk Oostenrijk. Dit jaar hadden we het plan opgepakt om eens een nieuwe dimensie aan onze ski-vakantie te geven d.m.v. een ski huttentocht.

Nu we deze huttentocht achter de rug hebben kan ik kort zijn: het was fantastisch!!

Het is gewoon geweldig om ’s morgens om 08.30 je ski’s aan te klikken en over maagdelijk witte pistes af te dalen naar de eerste lift. Natuurlijk is het effe passen en meten om alles in je rugzak te proppen maar dat bleek achteraf geen probleem.

Oké, we hadden de omstandigheden mee, met elke dag stralende zon en super sneeuw maar het is ook heerlijk om elk uur van de dag op een nieuwe piste in een nieuwe gebied te zitten.

We hadden ons ingesteld op een beetje primitief ingerichte hutten waar we moesten overnachten, maar niks bleek minder waar. Over het algemeen waren het gewoon luxe hutten (rifugio’s) waar het goed toeven was.

Met name de avond dat er spontaan een giga aprèsski feest ontstond was prachtig. Zelfs het personeel van die Rifugio ging uit hun dak!!

Alles bij elkaar genomen is dit een ware aanrader voor iedere redelijk onderlegde skiër die eens wat anders wil dan elke dag drie keer dezelfde piste af te glijden.

Als het aan mij ligt zijn wij in ieder geval volgend jaar weer van de partij!!!