Verslag van Saskia 30 januari t/m 5 februari 2016

24-06-2016 23:13

Na veel wikken en wegen (rugzak) gaan we met zijn viertjes op pad. Ik ga eindelijk op skisafari. Dat plan had ik al  langer maar er kwamen een aantal kinderen tussen. Al jaren heb ik met een rugzak op geoefend in de Dolomieten.
Mijn schoonzus heeft al twee eerdere huttentochten gedaan bij een andere organisatie. Zij heeft Gerrit gevonden. Een gouden greep!!!!!  Na vele appjes over en weer over wat we meenemen
(een aantal van ons is best ijdel), wat doe jij ‘s avonds aan, hoeveel kilo heb jij ( wat maar drie, dat kan niet) etc vertrekken we om half zes richting Italie. Na een zeer voorspoedige reis ( ben de verschrikkelijke drukte van de voorjaarsvakantie gewend), arriveren we om een uur of zes ‘s avonds in Klaussen, daar overnachten we. De volgende ochtend hoeven we dan alleen nog maar de berg op, een half uurtje rijden. Een tip: Klaussen of Chiusa is een enorm mooi dorpje, we sliepen en aten in hotel Schmuckhof, een aanrader.
De volgende morgen stonden we al om tien uur op de skies.  Even inskieen..... De rugtas mocht al geparkeerd worden in de eerste hut.
Rond vier was iedereen er en begon de skisafari.
Waar wij ons een beetje op verkeken hadden was het eten, iedere dag was dit weer een ware uitputtingsslag. Zo lekker en veel. Het skieen viel best mee maar het eten was heeeeeel zwaar. Ook het verplichte kaartspel was heel pittig, 31 en, als wij iets nooit doen is het wel kaarten,  maar we hebben zo gelachen. Nou hadden wij ook wel geluk. We hadden een klein groepje,  daarvan vielen er helaas  de eerste ochtend al twee af door een ski-ongeluk.  We voelden ons net schoolkinderen op kamp. Soms sliepen we met zijn vieren op een kamer, soms met zijn tienen, leuk in stapelbedden met de douche en toilet op de gang.
De hutten waren warm, gezellig, soms erg luxe, in ieder geval veel mooier dan we hadden gedacht.
In de ochtend stap je op je skies, geen gedoe bij de lift, de hele dag skien, steeds weer waren we benieuwd naar de volgende hut en naar het eten.......poeh.
Alleen de laatste dag ski je de hele dag en ook de hele dag samen, de andere dagen konden we tussendoor los skien, ook zonder rugzak. Dan had Gerrit een mooi hutje geregeld om te lunchen         (puf) en dan bleven de rugtassen daar een paar uur staan.
We zijn een dag of twee in kleinere gebieden geweest, met de bus, daar was het heerlijk rustig. Ik moest echt weer even wennen aan de "drukte" in het bevolktere gedeelte. We hebben alle typen weer gehad, van sneeuw en mist tot zon.
Kortom een week om nooit te vergeten en om zeker te herhalen.
Gerrit is nu nieuwe hutten aan het ontdekken. Wij gaan zeker weer mee. Bedankt Gerrit voor de gezelligheid en de vreselijk mooie tocht.
Saskia