Verslag van Tycho 21 t/m 28 februari 2015

20-04-2015 22:49

Huttentocht 21-28 februari 2015

 

Ik kwam op deze huttentocht via mijn vader Ruud, die de tocht al eerder zelf had gedaan en deze keer als gids mee zou gaan. Ik keek even naar de route en het programma en zei gelijk ja. Ik was met eerdere skivakanties ook iets gewend geraakt aan de hele week blijven in één hut of hotel en skien in één kleiner gebied, dus ik was wel een beetje toe aan iets avontuurlijks. Ik kocht een waterdichte rugzak, pakte hem vol en eind februari was ik met de bus en route naar St. Christina.

 

Dag 1 even bij de eerste hut kennis gemaakt met de groep en daarna die middag even rustig de pistes op. Een goede warm-up voor de start van de tocht. 

 

De organisatie was top. De gidsen kennen het gebied als geen ander dus je raakt nooit verdwaald en mist geen bussen of liften. Voor wie wilde was er een kaart van het gebied te krijgen met de route erop getekend. Zo is het leuk om de route zelf een beetje mee te volgen en leer je het gebied gelijk kennen. 

 

Verder was het iedere dag volop plezier skien (of in mijn geval snowboarden). We kwamen langs zowel brede en lange ski-pistes tussen de rotsen, smalle paden met een overvloed van ijswatervallen, 's middags lekker even op z'n italiaans lunchen, en daarna aankomst bij de volgende hut.

 

De hutten zelf waren vooral warm en gezellig, allemaal voorzien van douches en lekker eten en drinken, soms zelfs met sauna. 

 

Al met al was het een fantastische tocht, en zodra de ronde is voltooid vraag je je af waarom je eigenlijk niet nog een week erbij had geboekt. Ik kom in ieder geval zeker nog een keer terug.

 

Tycho