De Dolomieten

Italië is als wintersportland nog steeds wat onbekend. Toch heeft het uitgestrekte skigebieden waar elke skiër uit de voeten kan en waar de zon zich regelmatig laat zien.

De Dolomieten vormen een dicht opeen gepakte berggroep met een zeer eigen uitstraling in het noordoosten van Italië. In de winter vormen de Dolomieten een geweldig skigebied met voldoende mogelijkheden voor beginners, maar ook voor de echte cracks.

 

De organisatie Dolomiti Superski heeft ervoor gezorgd dat de wintersporter met één skipas een enorm gebied kan bezoeken. Het totale gebied telt maar liefst 464 liften en bijna 1200 kilometer aan pistes. Hiermee vormen de Dolomieten de grootste skicarrousel ter wereld. Dit maakt sportieve skisafari’s mogelijk.

Bekende skigebieden zijn het Val Gardena (Grödnertal), Seiser Alm, Val di Fassa, Kronplatz en Cortina d’Ampezzo. Tel hier de romantische Italiaanse sfeer en de zeer goede Italiaanse keuken bij op en u bent verslaafd aan de Italiaanse wintersport. De Dolomieten liggen ook dichterbij dan vaak wordt gedacht: ongeveer anderhalf uur voorbij Innsbruck.