Verslag van Astrid, Mechthild, Piet en Hijmen 22 t/m 29 januari 2022

29-04-2022 11:42

De Sellahuttentocht van 22 tot 29 januari 2022.

 

Wat waren we er aan toe na alle Corona beperkingen! Een beetje unheimisch om weer op reis te gaan met al het testgedoe, maar toen we er eenmaal waren, skies en passen geregeld, de Dolomiti superski app onder de knie en vaccinatiebewijzen geüpload, toen konden we gaan genieten van het prachtige weer, de iedere dag weer indrukwekkende Dolomieten en uiteraard de uitstekend georganiseerde huttentocht en goede zorgen van Gerrit en Ruud.

 

Wat geweldig om zonsondergangen en -opkomsten boven op verlaten pistes mee te maken en de meest prachtige sterrenhemels te zien. De hutten liggen direct bovenaan de pistes en zijn allemaal verschillend van karakter. De meesten hebben stapelbedden met goede matrassen , sommigen zelfs met een eigen badkamer per 4-pers kamer. Het eten was overal prima en overvloedig en er was altijd wel wat te kiezen.

 

Gerrit nam ons mee langs de mooiste plekjes van het hele Sella-gebied. Uiteraard de Sella-ronde, maar ook de Marmolada, wat verder gelegen gebieden zoals Cortina, en de hoogste skihut van het gebied, Lagazuoi op 2750m. Daar kwamen we bijna vast te zitten door de harde wind in de ochtend. Bij windkracht 9 gaat de gondel niet meer en is de piste dicht….  Maar we waagden het er uiteindelijk op en na het eerste stukje gezandstraald te worden en bijna stil te staan door harde tegenwind kwamen we uiteindelijk in de luwte van de hidden valley. Aan het einde van de afdaling stonden tot ons geluk de paarden klaar om ons over het laatste vlakke stuk naar Armentarola te slepen. Altijd weer een belevenis!  Daarna moesten we flink doorskiën om de laatste lift terug naar onze eindbestemming te halen. Er waren meer liften dicht door de harde wind, maar gelukkig wist Gerrit ons weer veilig thuis te krijgen!

 

Deze Huttentocht is een absolute aanrader! Gerrit en Ruud zorgen voor een mooi en gevarieerd programma overdag en een gezellige sfeer ‘s avonds. Uiteraard moet er wel een beetje doorgeskied worden en is af en toe een busrit nodig om in een volgend gebied te komen. Maar er is ook gelegenheid om vrij te skiën, dus iedereen kan aan zijn/haar trekken komen, of je nu alleen deelneemt of met een kleine of grotere groep. Het enige wat je nodig hebt is wat ski-ervaring en de bereidheid om in een groep te skiën wanneer dat nodig is. Als je dan ook nog mazzel hebt met het weer (zoals wij), dan heb je echt een top-week!

 

Astrid, Mechthild, Piet en Hijmen