Verslag van Pam 19 t/m 26 maart 2022

29-04-2022 11:54

"Fantastische skireis door de schitterende Dolomieten.

 

In maart 2022 hebben wij onder leiding van Gerrit & Ruud een super week gehad in de Dolomieten. Het gebied is prachtig met unieke rotspartijen. We hebben veel van de omgeving verkend, omdat je een tocht maakt heb je weinig herhaling en ontdek je steeds nieuwe stukken en afdalingen. Met de Marmolada (3300 meter) als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt! 

 

Gerrit (gids van onze groep) is een hele prettige gids, hij past zich aan aan het tempo van de groep en weet veel over het gebied. Hij wist direct een oplossing over een andere route toen een stuk van het oorspronkelijke plan afgesloten bleek. 

 

Het volgen van een gids is erg zorgeloos, het voordeel hieraan is is dat er geen discussie meer is over de route of de lunch locatie. Enig nadeel dus dat je je moet aanpassen aan het schema.

 

De meeste dagen ski je in de ochtend achter de gids aan en is er ‘s middags nog wat ruimte om zelf op avontuur te gaan of er wat eerder mee te stoppen om van de zon te genieten met de beentjes omhoog. 

 

De hutten zijn prima, goed eten (meestal keuze uit een paar voor en een paar hoofdgerechten), goed schoon en prima faciliteiten. Je moet er wel tegen kunnen om met 12 man op een zaal te slapen af en toe. Met een goed paar oordoppen geen enkel probleem! 

 

Voor iedereen die van avontuur en een zorgeloze reis houdt een dikke aanrader. Een hele nieuwe ski ervaring voor mij een een groot " dankjewel" aan Gerrit & Ruud"