Verslag van Roel en Daniëlle 1 t/m 7 februari 2020

20-03-2020 13:02

Eindelijk was het zover: Zeilmodus UIT, Skimodus AAN !!

We mochten weer de skilatten onderbinden en los op de pistes van de Italiaanse Dolomieten.

 

Al eerder een huttentocht gedaan dus ook dit jaar wilden we dit beleven. Het skigebied van de Sella Ronda is te groot om vanuit één vaste plek te zien. Het gehaast om steeds na het middaguur terug te keren naar je vaste overnachtingsadres om op tijd de liftverbindingen te halen zorgde bij ons altijd voor stress.  Een skihuttentocht is dé ideale oplossing: elke dag een nieuwe overnachtingsplaats op een locatie (waanzinnig XL)  hoog op de berg.  De optimale uitdaging om dit enorme gebied te verkennen onder leiding van een gids die je de weg wijst.

Met minimale bepakking in de tas (geloof me, het past best en zo heel veel heb je eigenlijk niet eens nodig) de mooiste afdalingen af. Omdat alle overnachtingen ‘op de berg’ zijn heb je de garantie dat je ’s ochtends als eerste de ’s nachts geprepareerde pistes af kunt gaan.  De hutten zijn iedere dag anders maar overal is het uitzicht uniek, de Italiaanse keuken fantastisch, de gastvrijheid geweldig en gezelligheid met de groep tot in de late uurtjes. Het ontbijt is altijd rond 7.30 uur om daarna de skischoenen aan te trekken en de eerste sporen in het ribfluweel te zetten. Tussen de middag heeft gids Gerrit weer een mooi restaurant gevonden en eten we met elkaar. De andere groep onder leiding van Ruud schuift daarbij ook aan: nóg meer gezelligheid!

Onze groep van 8, bijna allemaal onbekenden van elkaar, is al gauw een hechte groep. Iedereen is behulpzaam en we hebben duidelijk allemaal hetzelfde doel voor ogen: genieten van de sneeuw, het culinaire en de mooie gesprekken met elkaar. Elke dag staan we ’s ochtends met de rugzak op de rug weer te trappelen om naar buiten te gaan. Klaar voor een nieuw avontuur!

 

Gerrit en Ruud zijn geduldig, altijd goedgehumeurd, kennen de weg, weten de mooiste plekken te vinden en kunnen improviseren daar waar nodig. Bedankt mannen voor wederom een supergezellige week, wij hebben genoten. Volgend jaar willen we weer!

 

Roel & Daniëlle

 

Met vriendelijk groet,

 

Roel Elshof